به گزارش خبرگزاری مهر، فرستنده های جدید مینیاتوری به تازگی فاش کرده اند این پرنده 113 گرمی سالانه مسیری زیگزاگ را در میان گرینلند و قطب پرواز می کند و طی این مهاجرت طولانی پرستوی قطبی در حدود 71 هزار کیلومتر پرواز می کند، مسافتی که نسبت به رقیب این پرنده که سالانه 6 هزار و 440 کیلومتر پرواز می کند بسیار بیشتر است.
از آنجایی که طول عمر این پرنده زیبا و کوچک در حدود 30 سال است، محققان تخمین زده اند پرستوهای قطبی در طول زندگی خود در حدود 2.4 میلیون کیلومتر را به منظور مهاجرت پرواز می کند، مسافتی که با مسافت سه بار سفر رفت و برگشت به کره ماه برابری می کند.
تا کنون تنها امکان ردیابی و تعقیب پرنده های بزرگتر برای محققان امکان پذیر بود زیرا ابزارهای ردیابی بسیار بزرگ و سنگین بوده و پرنده های کوچک قدرت حمل آنها را نداشتند. اما محققان موسسه منابع طبیعی گرینلند از فرستنده های رادیویی کوچکی استفاده کردند که توسط مرکز تحقیقات قطبی انگلستان ابداع شده و وزن آن در حدود 1.4 گرم است یعنی به اندازه ای سبک که پرستوی قطبی می تواند بدون بروز مشکلی آن را حمل کند.
نتایج ردیابی با کمک این فرستنده ها نشان داد پرستوهای دریایی معمولا به عنوان استراحت و یا تامین مواد غذایی به مدت یک ماه در اقیانوس آزاد شمالی توقف می کنند. این پرنده ها همچنین طی سفر بازگشت بهاره خود مسیری زیگزاگ را به سوی گرینلند در پیش می گیرند و به جای پرواز مسیری مستقیم به سوی زادگاهشان از قطب جنوب به آفریقا، آمریکای جنوبی و در نهایت به قطب شمال می رود.
بر اساس گزارش تلگراف، با این همه پرستوهای قطبی برای این سفر دیوانه وار خود شیوه ای عاقلانه دارند، آنها مسیری مارپیچی از جریان هوا را در اتمسفر دنبال می کنند و به این شکل از پرواز کردن در مسیر باد جلوگیری می کنند. تنها دلیلی که تا به حال برای توجیه طولانی ترین مهاجرت در جهان عنوان شده است وجود منابع غذایی بیشتر در مناطقی است که این پرستوهای زیبا به آنجا مهاجرت می کنند.
نظر شما